Mersin Esenler Evden Eve Nakliyat - %100 Garantili Taşımacılık
Anasayfa   /   Nakliye Haberleri   /   Babacan’dan HDP’ye Yeşil Işık… Babacan: İktidar tarafındaki iki parti haricindeki öbür partilerle münasebet yerimiz sıcak; buna HDP de dahil…

Babacan’dan HDP’ye Yeşil Işık… Babacan: İktidar tarafındaki iki parti haricindeki öbür partilerle münasebet yerimiz sıcak; buna HDP de dahil…

Babacan, Cumhur İttifakı dışındaki partilerle sıcak yerleri olduğunu söyleyerek “Bu evrede rastgele bir ittifaktan bahsetmemiz, vatandaşlarımız tarafından yanlış anlaşılır diye korkuyoruz. Biz kendi başımıza şu anda yürüyoruz. 81 vilayette 81 vilayet lideri vazifemizin başında. Büyükşehirlerde vatandaşlarımızla yeni yeni temas kuruyoruz. Teşkilatlanmayı küçük kentlerden başlattık. Büyükşehirlerde kongrelerimizi şimdi yapmadık. Büyükşehirlerde vatandaşlarımıza bir dokunmamız gerekiyor” dedi. 

Babacan, “Seçim günü gelsin, rastgele bir ittifaka girer miyiz, girmez miyiz, o gün karar veririz. Bütün partilerle diyalog ve istişare içindeyiz. İktidar tarafındaki iki parti bizimle görüşmekten kaçıyor. Bizim korkacak bir şeyimiz yok. Alnımız dik. İktidar tarafındaki iki parti haricindeki öbür partilerle ilgi yerimiz sıcak. Buna HDP de dahil. Diyalog kapılarımız açık. Geçenlerde bizi ziyarete geldiler tabirlerini kullandı. 

DEVA Partisi başkanı Babacan, anayasa ile ilgili ise şöyle konuştu: 

  • “Biz güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmamızı tamamladık. Bütün ayrıntısıyla açıklamadan evvel başka siyasi partilerle ikili bazda görüş alışverişinde bulunalım istedik. Sayın Kılıçdaroğlu ile bunu basına açıklamıştık. Sayın Akşener’le, Sayın Davutoğlu ile açıkladık. Hepsinin hazırlığı az çok var. Onu hazırlıyorlar şu anda. Bizimki hazır. CHP ve İYİ Parti hazırlıyor. Çalışmaları bittiği anda bize alo diyecekler. Temas noktalarımızı belirledik. Çabucak oturup konuşacağız. Mümkün hayli geniş bir mutabakat arayışı. Sistem değişikliğinden bahsediyorsak tek başına bir partiyle olmaz, hatta meslek kuruluşlarını da içine alarak. Bizim açıklamamızdan 4 gün sonra sayın Erdoğan ‘Hadi gelin anayasa değiştirelim’ dedi. Bir bakıma ön alma, rol çalma. Bizim 74 unsurluk anayasa değişikliği paketimiz hazır. Ancak bunu tek başına açıklamamızın bir manası yok. Oturup bunu olgunlaştırmamız lazım. Çalışmalarımızı birbirine yaklaştırma uğraşı. Bağlantı tabanının sıcak tutulması çok çok değerli. 

Cumhurbaşkanı adaylığı 

  • DEVA Partisi argümanlı bir parti. Savlı partinin genel lideri da argümanlı olmak zorunda. Lakin bugünden Cumhurbaşkanı adaylığıyla alakalı somut bir şeyler söylemek istemiyoruz. Her parti adayını mı çıkarır.  Bunu pazarlık sıkıntısı yapmak istemeyiz. O günkü kaidelerde bütün opsiyonlar açıktır. Öteki partilerin duruşuna da bağlıdır. 
  • Mevcut sistemde ısrar eden, inat eden bir siyasi partiyle bir arada olmak mümkün değildir. Biz daima sistem ve ülkeyi yöneten zihniyet değişmeli diyoruz. Buna kesin inandığımız için DEVA Partisi’ni kurduk. Kolay bir iş değil şu anda yaptığımız. Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenmek büyük bir uğraş. Çok büyük bir tertip bu. Kuruluşundan kısa bir mühlet sonra doğal, organik yollarla seçime girmeyi hak etmiş bir partiyiz. Eş, dost, ahbapla kurmadık bu partiyi.” 

Mersin esenler nakliyat, 

Sitemiz ve hizmetlerim hakkında yorumlarınız bizim için değerlidir.


Tüm içerik ve görseller Mersin ESENLER Evden Eve Nakliyat firmasına aittir.    © 2010
0532 642 13 84